Тайван тества във вторник рано сутринта противовъздушната си отбрана, съобщава Ройтерс. Използвани

...
Тайван тества във вторник рано сутринта противовъздушната си отбрана, съобщава Ройтерс.
Използвани
Коментари Харесай

Тайван проведе военни учения

Тайван тества във вторник рано сутринта противовъздушната си защита , оповестява " Ройтерс ".

Използвани са ракети земя-въздух, в ученията са взели участие сухопътни и военноморски сили.

Действията са в отговор на честите

Тайван, който Китай претендира за своя лична територия, се оплака през последните четири години от повтарящи се случаи на самолети и кораби на китайските военновъздушни сили, опериращи покрай и към острова.

Командването на военновъздушните сили на Тайван съобщи в малко изказване, че сред 5 часа сутринта и 7 часа сутринта локално време е направило " извършения по общ военен проект за противовъздушна защита ".

Ученията имаха за цел " да инспектират и ревизират взаимното бойно командване и ръководство на противовъздушната защита на трите клона ", се споделя в известието, като резултатът е " добър ".
 Тайван засече 33 китайски изтребителя
Тайван засече 33 китайски изтребителя

Напрежение в района

" Докато китайски самолети и кораби постоянно навлизат в околното морско и въздушно пространство на Тайван, военновъздушните сили ще продължат да усилват интензивността на образованието си, с цел да се оправят с евентуални закани ", споделиха военновъздушните сили.

Правителството на Тайван отхвърля териториалните искания на Китай , заявявайки, че единствено хората на острова могат да решат бъдещето си.

Миналата седмица, министерството на защитата на Тайван съобщи, че е разкрило 32 военни самолета на Народноосвободителната войска и пет кораба на Военноморските сили наоколо до острова.

Китай е построил " големи " военни бази на три острова, заобикалящи главното притежание на Тайван в Южнокитайско море . За това сигнализира тайванският външен министър Джоузеф Ву, представен от " Ройтерс ".

Той обаче акцентира, че  в стратегическия воден път.
 Тайван се разтревожи от
Тайван се разтревожи от " големите " военни бази на Пекин в Южнокитайско море

Тайпе следи протичащото се към остров Иту Аба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР